Smörgåstårta med kyckling

Glutenfri smörgåstårta fylld med en matig röra av kyckling, gräslök, gurka och kryddor som funkar lika bra i bakpotatisen eller i wrapsen på utflykten). Valde att garnera tårtan med sallad, tomater i olika färger och räkor, vill man göra en smörgåstårta utan skaldjur kan man toppa med tex. salami, svarta oliver. Jättegod – testa! ?

Glutenfri smörgåstårta med kyckling

Till en tårta, 10 bitar
27 skivor glutenfri formfranska (ca 2 limpor)
500 g grillad kyckling
3 dl matyoghurt, tex turkisk yoghurt
100 g färskost
1 dl finhackad gräslök
2 dl finhackad gurka
Kryddor: Lökpulver (1 tsk), vitlökspulver (1 tsk), paprikapulver (1/2 tsk), salt och vitpeppar

Garnering:
200 g färskost
2 dl matyoghurt, tex. turkisk yoghurt
salt och vitpeppar
65 g machésallad
små tomater i olika färger
400 g skalade räkor
skivad citron

Dela kycklingen i mindre bitar och finfördela med händerna ner i en bunke. Rör ner yoghurt, färskost, gurka och kryddor. Smaka av röran och krydda mer efter eget tycke.

Ta bort översta kanten på 9 st brödskivor och lägg ut på en bricka till en kvadrat. Bred på hälften av kycklingröran, lägg på ett till lager med bröd och ha på resten av röran, avsluta med ytterligare ett lager bröd.

Rör ihop färskost och yoghurt, salta och peppra, bred röran ovanpå tårtan och på sidorna. Tryck dit sallad runt om på alla sidor, lägg resterande sallad ovanpå. Garnera med tomater, räkor och citronskivor.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *