Snabba glutenfria stekpannebröd

Gravid och sjukt hungrig kl 21 på kvällen men helt slut på glutenfritt bröd – då är stekpannebröd räddaren i nöden! ? ?

Till 6 st bröd
2 dl mjölk
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk mörk sirap
6 dl glutenfri mjölmix (310 g) (har använt Finax röda, annan mjölmix kan kräva att du tar mer eller mindre)

Mät upp alla ingredienser i en bunke och rör ihop med en slev, låt sedan degen vila 5 min. Degen är lit kladdig så strö över lite mjölmix och ta upp en bita av degen med mjölade händer. Kavla eller tryck ut degen till en platt, rund kaka, ca ½ cm tjock.
Stek i torr stekpanna på medelstark värme, ca 2 min per sida.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *