Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Glutenfria Sockrade lussebullar i långpanna


Ingredients

  1. 75 g smör

  2. 25 g jäst

  3. 2,5 dl mjölk

  4. 0,5 dl strösocker

     

  5. 0,25 tsk salt

  6. 1 pkt saffran 0,5 g

  7. 0,5 tsk xantangummi alt. 1 tsk Psylliumhusk

  8. 7 dl glutenfri mjölmix (375 g), tex. Finax röd

    Till garnering:

  9. smält smör
  10. strösocker

Instructions

  1. Smält smöret och häll på mjölken, värm till 37 grader.

  2. Smula jästen i en bunke och häll i mjölkblandningen, rör tills jästen löst sig.

  3. Tillsätt socker, saffran, salt, xantangummi/husk och till sist mjölmixen . Kör 3-5 minuter med elvispens degkrokar eller i en hushållsmaskin. Låt jäsa i 30 min under bakduk.

  4. Klipp bakplåtspapper och lägg i botten på en form, 20 x 30 cm. Knåda ihop degen lätt några gånger och lägg sedan över i formen, tryck ut degen jämnt och skär sedan i rutor 3×4 st. Låt jäsa ytterligare 40 min under bakduk.

  5. Grädda mitt i ugnen ca 15 min i 200 grader. Låt svalna helt.

  6. Pensla bullarna med smält smör och doppa i strösocker.