Kakor

Syltkakor

Söta små syltkakor är svåra att stå emot. Byt gärna ut hallonsylten mot tex. drottningsylt för variation.

Syltkakor går utmärkt att frysa och tinar snabbt, perfekt när man vill förbereda inför kalas eller någon annan tillställning.

Glutenfria syltkakor

Tillagningstid: 30 min

250 g rumsvarmt smör

400 g glutenfri mjölmix

1 dl strösocker

2 tsk ljus sirap

Fyllning:

1 dl hallonsylt

Mät upp alla ingredienser i en bunke och vispa ihop till en smulig massa med hjälp av elvispen och knåda sedan ihop till en deg, alternativt knåda endast för hand.

Forma små runda bollar (för att få jämna kakor kan man väga dom, mina vägde 8 g/kaka). Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i sylt i fördjupningen.

Grädda mitt i ugnen, 175 grader i 7-8 minuter.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *