Vardagsdessert med jordgubbar

Ibland blir det faktiskt för mycket av det goda, iaf om man tänker på hälsan, även om inte smaklökarna och gotte-sinnet håller med om det… 😉 Igår gjorde jag en enkel och god efterrätt som man med gott samvete kan mumsa i sig en helt vanlig onsdag. Röda söta jordgubbar, turkisk yoghurt blandat med lite vaniljsocker, lite lönnsirap och kokosflingor förvandlades till en smarrig dessert 🙂

20120614-172517.jpg

Till 4 personer
1 liter jordgubbar
3 dl turkisk yoghurt, Lindahls 10%
ca 1,5 tsk vaniljsocker
Lönnsirap eller flytande honung
Kokosflingor

Lägg upp jordgubbarna i portionsskålar, dela ev stora jordgubbar. Mät upp yoghurt och rör ner vaniljsocker – mängd efter eget tycke och smak (eller uteslut om du föredrar det), angivet mått är ungefärligt. Strö över valfri mängd kokosflingor och lönnsirap (eller honung).

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *