Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Glutenfria banan och chokladmuffins

Glutenfria Banan- och chokladmuffins


Ingredients

Scale
  • 75 g smör, alt. 0.75 dl flytande smör
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 msk mjölk
  • 0.25 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 mogna bananer
  • 100 g choklad, tex Odense mörk Chunk eller hackad mörk choklad
  • 3 dl glutenfri mjölmix, Semper Mix
  • 1.5 tsk psylliumhusk
  • 1 tsk bikarbonat

Instructions

  1. Smält smöret och låt svalna eller använd flytande smör.

  2. Mät upp strösocker, mjölk, salt och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt smöret or blanda.

  3. Dela äggen och separera gulan och vitan.

  4. Rör ner äggulan i smeten och lägg vitorna i en egen bunke.

  5. Mosa bananerna och blanda ner i smeten.

  6. Mät upp mjölmix, fiberhusk och bikarbonat i en bunke, rör om och vänd ner i smeten. Rör försiktigt om med en slickepott eller slev.

  7. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten och rör om.

  8. Ställ upp muffinformar på en plåt och fyll botten, ca 1 cm, med smet. Strö över lite choklad, fyll på med mer smet och varva tills formen är fylld till 3/4. Toppa med några chokladbitar.
  9. Grädda mitt i ugnen 175 grader (över-& undervärme) i 10-12 min.