Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
glutenfri cheesecake med delicious

Glutenfri Delishios cheesecake


Ingredients

Scale
  • 8 st digestivekex
  • 2 st påsar Schär Delishios , 35 g (en till dekoration)
  • 3 dl vispgrädde (laktosfri)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 100 g naturell färskost

Instructions

  1. Smula sönder digestivekexen fint i botten på en form på 18-20 cm i diameter, gärna med löstagbara kanter.
  2. Separera äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitorna till ett fast skum i en bunke.
  3. Vispa grädden till en fast och toppig konsistens i en egen bunke.
  4. Blanda äggulor, färskost, vaniljsocker och strösocker i en tredje bunke och vispa pösigt i en tredje bunke.
  5. Vänd ner grädden i färskostblandningen och rör om. Tillsätt äggvitorna och vänd försiktigt runt tills allt blandats.
  6.   Grovhacka en påse Delishios och rör ner i smeten.
  7. Häll ner smeten i formen och jämna till ytan. Täck formen med plastfolie och låt frysa minst 4 timmar. Ta fram cheesecaken 15 min före servering.
  8. Dekorera med krossade, hela och halverade Delishios. Servera med jordgubbar eller säsongens frukt.