Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Glasstårta glutenfria oreos fudgesås choklad vanilj köpeglass

Glasstårta fylld med glutenfria oreo och hemkokt chokladfudgesås


Ingredients

Scale
  • 1,5 liter chokladglass
  • 1,5 liter vaniljglass
  • 1 pkt glutenfria oreo (tex från Semper/Schär)
  • 4 dl vispgrädde

Chokladfudgesås:

  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk ljus sirap
  • 0,5 dl farinsocker
  • 50 g mörk choklad
  • 25 g smör

 

Bär till dekoration


Instructions

  1. Börja med choklad fudgesåsen. Mät upp vispgrädde, farinsocker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt sedan sjuda i 2-3 minuter. Ta av kastrullen från plattan och rör ner hackad choklad och därefter smöret. Rör tills såsen tjocknat och blivit glansig. Häll över i en skål och låt svalna.
  2. Ta fram en form ca 23 cm i diameter, gärna en springform med löstagbara kanter.
  3. Täck formen invändigt med plastfolie, se till att det räcker över kanterna.
  4. Ta fram glassen och tryck ut chokladglassen i botten av formen. Bred ut chokladfudgesåsen och krossa 7 st oreo kakor och strö ut ovanpå.
  5. Lägg på vaniljglassen och jämna försiktigt till, tryck inte för hårt då förstörs de olika lagrena.
  6. Ställ in i frysen minst 30-60 min så tårtan får sätta sig.
  7. Vispa grädden fast. Ta fram tårtan ut frysen och ta av plasten, lägg upp på ett fat.
  8. Spritsa grädden på tårtan och dekorera med resten av kakorna och bär.

Notes

Tips! Ställ in fatet du vill servera tårtan på en stund i frysen innan, då smälter inte tårtan lika lätt.