Description
Kladdkakan:
- 225 g smör
- 3dl strösocker
- 2,25 dl farinsocker
- 1 msk vaniljsocker
- 3,5 dl glutenfri mjölmix (tex. Semper Mix)
- 1 dl kakao
- 2 ägg
- 1 krm salt
Glasyr:
- 75 g smör
- 2 msk starkt kaffe
- 3,5 dl florsocker
- 2 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
Ingredients
- Smält smöret i en stor kastrull och tag av från värmen. Tillsätt alla ingredienser till kakan, rör ner äggen sist. Rör om precis så att smeten blir klumpfri.
- Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, ca 23-24 cm i diameter, smöra och bröa kanterna med glutenfritt ströbröd eller riven kokos. Häll i smeten och jämna till.
- Grädda mitt i ugnen, 175 grader över- & undervärme, i ca 25-30 min. Kakan är klar när kanten är fast och mitten fortfarande är dallrig.
- Smält smöret till glasyren och rör ner övriga ingredienser, låt sjuda 1 min på svag värme under omrörning. Häll glasyren över den ljumma kakan och strö över riven kokos.
- Låt kakan vila i kylen minst 2 timmar, den är godast kylskåpskall. Servera med lättvispad grädde.