Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
glutenfri kladdkaka med vit chokladgrädde

Kladdkaka med vit chokladgrädde


Ingredients

Scale

Kladdkaka:

  • 3 ägg

  • 150 g smör

  • 3 dl glutenfri mjölmix

  • 4 dl strösocker

  • 1 krm salt

  • 4 msk vaniljsocker

  • 1,25 dl kakao

  • smör & kokosflingor till formen

Vit chokladgrädde:

  • 3 dl vispgrädde
  • 75 g vit choklad

Till dekoration:

  • färska bär
  • silverkulor (läs innehållsförteckningen noga)

 


Instructions

  1. Smält smöret i en stor kastrull. Rör ner alla ingredienser, ta äggen sist, i smöret och rör om till en jämn smet. Kläm fast bakplåtspapper i botten på en springform (löstagbar botten) 23-24 cm i diameter, smöra och bröa kanterna med kokos.

  2. Häll ner smeten i formen. Grädda mitt i ugnen, ca 30 min, i 160-170 grader. Låt kakan svalna lite innan den lossas ur formen.

  3. Finhacka den vita chokladen. Värm 1 dl av vispgrädden i en kastrull tills det precis kokar upp. Ta av från plattan och rör ner chokladen. Låt svalna medans du vispar resten av grädden fast. Vänd försiktigt ner chokladen i grädden. Lägg över i en spritspåse och spritsa ut jämt över kakan.

  4. Dekorera med bär och silverkulor.