Print

Kladdkaka med vit chokladgrädde

glutenfri kladdkaka med vit chokladgrädde

Ingredients

Scale

Kladdkaka:

  • 3 ägg

  • 150 g smör

  • 3 dl glutenfri mjölmix

  • 4 dl strösocker

  • 1 krm salt

  • 4 msk vaniljsocker

  • 1,25 dl kakao

  • smör & kokosflingor till formen

Vit chokladgrädde:

  • 3 dl vispgrädde
  • 75 g vit choklad

Till dekoration:

  • färska bär
  • silverkulor (läs innehållsförteckningen noga)

 

Instructions

  1. Smält smöret i en stor kastrull. Rör ner alla ingredienser, ta äggen sist, i smöret och rör om till en jämn smet. Kläm fast bakplåtspapper i botten på en springform (löstagbar botten) 23-24 cm i diameter, smöra och bröa kanterna med kokos.

  2. Häll ner smeten i formen. Grädda mitt i ugnen, ca 30 min, i 160-170 grader. Låt kakan svalna lite innan den lossas ur formen.

  3. Finhacka den vita chokladen. Värm 1 dl av vispgrädden i en kastrull tills det precis kokar upp. Ta av från plattan och rör ner chokladen. Låt svalna medans du vispar resten av grädden fast. Vänd försiktigt ner chokladen i grädden. Lägg över i en spritspåse och spritsa ut jämt över kakan.

  4. Dekorera med bär och silverkulor.