Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
glutenfri ratatouille

Ratatouille godaste tillbehöret till grillat


Ingredients

Scale
  • 200 g zucchini
  • 2 msk olivolja
  • 1 liten rödlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,25 tsk chiliflakes
  • 1 tsk timjan, torkad
  • 1 tsk rosmarin, torkad
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 frp körsbärstomater på burk (ca 390 g)
  • 12 krm salt

Instructions

  1. Finhacka löken och vitlöken. Hetta upp olivoljan i en kastrull och stek löken.
  2. Hacka zucchini och paprika i 1×1 cm stora bitar, häll ner ihop med löken och rör om.
  3. Tillsätt timjan, rosmarin, svartpepapr  och tomatpuré. Låt steka ihop några minuter.
  4. Häll ner körsbärstomaterna och all vätska i förpackningen. Rör om och låt småkoka på spisen i ca 30 min, rör om då och då. Smaka av med salt och ev. mer peppar.