Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Äppelpaj i glas


Ingredients

Scale

Havrecrumble:

  • 1 dl glutenfria havregryn
  • 1 dl mandlar, hackade
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 msk smör
  • 1 msk ljus sirap

Äppelkompott:

  • 4 st äpplen
  • 2 msk smör
  • 1 msk kokossocker (alt. 3 msk rörsocker)
  • 0,5 tsk kanel
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 2 krm malen ingefära
  • 1 krm kardemumma
  • 1 dl äppelmos

Till servering:
1 pkt vaniljvisp


Instructions

  1. Börja med havrecrumble – lägg alla ingredienser i en stekpanna och stek på medelstark värme under omrörning tills allt fått fin gyllene färg. Lägg upp i en skål och låt svalna.
  2. Skala och tärna äpplena i mindre bitar, ca 2×2 cm, det är inte så noga.
  3. Stek äpplena mjuka i smöret och tillsätt övriga ingredienser. Låt koka ihop någon minut och ta sedan av stekpannan från plattan.
  4. Vispa vaniljvispen.
  5. Varva de ljumna äpplena, havrecrumble och vaniljvisp i glas och servera genast!

Notes

Vill man förbereda låter man havrecrumble och äppelkompotten bli helt kalla innan man lägger ihop desserten i glas.