Print

Glutenfri Tigerkaka

glutenfri tigerkaka av glutenfria köket

Ingredients

Scale
  • 75 g smör
  • 3 ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 3 dl mjölmix, tex. Finax röda mix 
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk Psylliumhusk (fr Lindroos)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • 12 msk kakao – blandas med 1/3 del av smeten 

Instructions

  1. Smält smöret, ställ åt sidan att svalna.
  2. Vispa ägg och ströcker pösigt några minuter. Blanda mjölmix, bakpulver, Psylliumhusk och vaniljsocker i en bunke och häll ner lite i taget i äggblandningen. Vänd runt mjölblandningen försiktigt utan att vispa för att behålla luftbullorna i smeten.
  3. Tillsätt mjölk och smält smör, vänd runt med en slickepott till en jämn smet.
  4. Häll upp ca 2 dl av smeten i en annan bunke och rör ner kakao, mängd efter hur mycket chokladsmak man vill ha.
  5. Smöra och bröa en sockerkaksform ca 1 ½ liter, tänk på att använda glutenfritt ströbröd. Häll i hälften av den ljusa smeten, häll därefter i chokladsmeten runt om i formen och avsluta med resten av den ljusa smeten. Ta en gaffel, kniv eller tex. potatissticka och dra runt i formen något varv för att kakan ska bli marmorerad.
  6. Grädda på falsen längst ner i ugnen i 35-40 min, 175 grader, kontrollera med en potatissticka att kakan är klar (potatisstickan ska vara torr).
    Låt kakan stå och kallna i formen ca 10 min, stjälp sedan upp kakan på ett galler eller ett fat och svalan helt innan den skärs i bitar.