Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
glutenfri vallmofranska rostbröd i form

Glutenfri Vallmofranska i form


Ingredients

Scale
  • 25 g jäst
  • 4 dl ljummet vatten
  • 1 tsk salt
  • 0,5 msk psyliumhusk (tex. Lindroos)
  • 450 g glutenfri mjölmix, Finax röd
  • ägg till pensling
  • vallmofrö

Instructions

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med en del av vattnet, tillsätt sedan resten av vattnet och psyllimhusk och låt stå i 5 min.
  2. Rör ner salt och mjölmix, arbeta degen några minuter med elvispens vispar eller i en köksmaskin med visp.
  3. Olja en brödform och stjälp upp degen. Låt jäsa under bakduk i 35 min.
  4. Pensla brödet med ägg och strö över vallmofrön.
  5. Grädda på andra fasen nedifrån i ugnen i ca 35 min, 200 grader.
  6. Låt brödet svalna på galler, avvakta med att skära tills brödet är helt kallt.
  • Prep Time: 50
  • Cook Time: 35