Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
chokladbolls fladdermöss

Glutenfria Chokladbolls fladdermöss


Ingredients

Scale

Chokladbollar:

  • 200 g smör
  • 6 dl glutenfria havregryn
  • 2 dl strösocker
  • 6 msk kakao
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 msk kallt kaffe (eller mjölk)

Garnering:

  • 1,5 dl riven kokos + 1,5 tsk kakao
  • 6 st glutenfria oreoliknande kex
  • 24 st sockerögon

Instructions

  1. Mät upp alla ingredienser till chokladbollarna i en bunke och knåda ihop till en deg eller använd elvispens degkrokar och vispa ihop.
  2. Forma 12 st stora chokladbollar i storlek av en golfboll ungefär.
  3. Blanda kokos och kako i en bunke. Rulla chokladbollarna i kokos och lägg upp på ett fat.
  4. Separera kakorna från varandra, cremen kan vara kvar, och dela varje kex i två till fladdermössens vingar. Tryck försiktigt ner två vingar i varje chokladboll och sätt dit två ögon – klart!
  5. Förvara i kyl till servering.