Choklad,  Kakor,  Kalas

Chokladbolls fladdermöss

Supersöta glutenfria fladdermöss gjorda av chokladbollar och oreos som garanterat blir en succé för stora som små!

chokladbolls fladdermöss

Hej hej!

Happy Halloween till er alla!
Firar ni? Vi brukar uppmärksamma Halloween med fika och godis. Och så brukar vi kolla på någon av Hotell Transylvanien-filmerna, tycker de är så himla bra och barnen älskar dom dessutom passar de både stora och små (ja kanske inte tvååringen men de andra tre barnen här hemma mellan 6-15 år). Mysigt!

Serverade de här söta fladdermössen till fika – så söta och blev riktigt uppskattade!
Superenkla att göra också. Det svåraste i receptet skulle väl vara att dela kakorna på mitten utan att de går sönder hahaha!

För att kakorna inte ska bli så tjocka och lättare att få fast i chokladbollarna har jag delat kexen från varandra (den vita cremen fick sitta kvar) och sedan delat varje kaka på mitten för att skapa vingar åt fladdermusen. Ögonen har jag gjort av sockerpasta jag hade kvar från senaste tårtbakningarna men det finns färdiga sockerögon att köpa på nätet eller hos tex. Panduro.

Lycka till!
/ Kram Linda

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
chokladbolls fladdermöss

Glutenfria Chokladbolls fladdermöss


Ingredients

Scale

Chokladbollar:

  • 200 g smör
  • 6 dl glutenfria havregryn
  • 2 dl strösocker
  • 6 msk kakao
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 msk kallt kaffe (eller mjölk)

Garnering:

  • 1,5 dl riven kokos + 1,5 tsk kakao
  • 6 st glutenfria oreoliknande kex
  • 24 st sockerögon

Instructions

  1. Mät upp alla ingredienser till chokladbollarna i en bunke och knåda ihop till en deg eller använd elvispens degkrokar och vispa ihop.
  2. Forma 12 st stora chokladbollar i storlek av en golfboll ungefär.
  3. Blanda kokos och kako i en bunke. Rulla chokladbollarna i kokos och lägg upp på ett fat.
  4. Separera kakorna från varandra, cremen kan vara kvar, och dela varje kex i två till fladdermössens vingar. Tryck försiktigt ner två vingar i varje chokladboll och sätt dit två ögon – klart!
  5. Förvara i kyl till servering.
glutenfria chokladbolls fladdermöss
”Glutenfria chokladbolls fladderöss till Halloween”

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star