Glutenfria majs- & kesoplättar

Lunchtips till stora och små!

Matiga plättar med mild och god smak som även passar de små vid matbordet. Lika goda att ta med kalla för en glutenfri utflykt som nystekta.

Smaklig måltid!

Till 12-14 st plättar
1 liten burk majs (ca 150 g)
125 g keso
3 ägg
1.25 dl glutenfri mjölmix
0.5 krm salt
Smör till stekning

Mixa majsen i matberedare eller med stavmixer. Knäck äggen i en skål och vispa upp lite lätt med en gaffel. Tillsätt den mixade majsen, keso och salt. Rör ner mjölet lite i taget så att inga klumpar bildas.
Stek plättarna på svag värme, ca 2 msk smet/plätt.
Servera med sallad och ev några skivor stekt bacon.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *