Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Hallonmousse med rostad vit choklad

Hallonmousse i glas med rostad vit choklad


Ingredients

Scale

Hallonmousse

  • ca 200 g hallon
  • 3 msk florsocker
  • 3 dl grädde
  • ½ dl florsocker

Rostad vit choklad, ca 1 dl

  • 50 g vit choklad

Instructions

Hallonmousse

  1. Mosa hallon och florsocker (3 msk) i en skål
  2. Vispa grädde och florsocker (1/2 dl) luftigt och vänd ner hallonen.
  3. Häll upp i portionsglas.

 

Rostad vit choklad

  1. Grovriv chokladen och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Rosta mitt i ugnen i ca 5 min tills den börjar få en fin gyllene färg.
  3. Låt kallna och bryt i bitar

 

Dekorera moussen med vispad grädde, rostad vit choklad och gelehjärtan. Smaklig dessert!