Efterrätter

Hallonmousse i glas med rostad vit choklad

Mousse med god smak av hallon toppad med rostad vit choklad.

Hallonmousse med rostad vit choklad

Hej hej!

Hallonmoussen kan förberedas några timmar innan den ska ätas men vänta med att strössla över den rostade vita chokladen innan servering. Tycker man ath det här med rostad choklad låter jobbigt går det jättebra att hyvla öcer vit choklad också – smakerna på de olika varianterna är helt olika men ändå supergott.

Lycka till! // Linda ♡

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Hallonmousse med rostad vit choklad

Hallonmousse i glas med rostad vit choklad


Ingredients

Scale

Hallonmousse

  • ca 200 g hallon
  • 3 msk florsocker
  • 3 dl grädde
  • ½ dl florsocker

Rostad vit choklad, ca 1 dl

  • 50 g vit choklad

Instructions

Hallonmousse

  1. Mosa hallon och florsocker (3 msk) i en skål
  2. Vispa grädde och florsocker (1/2 dl) luftigt och vänd ner hallonen.
  3. Häll upp i portionsglas.

 

Rostad vit choklad

  1. Grovriv chokladen och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Rosta mitt i ugnen i ca 5 min tills den börjar få en fin gyllene färg.
  3. Låt kallna och bryt i bitar

 

Dekorera moussen med vispad grädde, rostad vit choklad och gelehjärtan. Smaklig dessert!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star