Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Glutenfria müslibars med hallon

Glutenfria Müslibars med hallon


Ingredients

Scale
  • 2,5 dl glutenfria havregryn
  • 2,5 dl glutenfria flingor av cornflakes typ, tex. Garants ”Flingor med bär”
  • 0,25 dl frystorkade hallon 
  • 0,25 dl farinsocker eller kokossocker
  • 1 dl flytande honung
  • 2 tsk smör
  • 0,tsk vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
  • en nypa salt 
  • 1 dl mörk choklad, gärna chokladknappar men grovt hackad fungerar också

Instructions

  1. Rosta havregrynen i en stekpanna på svag/medelstark värme. Rör om hela tiden och passa noga så de inte brännsvid. Lägg upp i en bakbunke och låt svalna. 
  2. Mät upp smör, honung, farinsocker/kokossocker, vanilj och salt i en kastrull och låt koka upp under omrörning. Låt koka ihop 2-3 minuter. 
  3. Tillsätt flingorna med havregrynen och häll över smörblandningen och rör om. 
  4. Rör sist ner chokladbitarna, vänta tills smeten är helt kall. 
  5. Tryck ut massan i en form, ca 20×30 cm klädd med bakplåtspapper/plastfolie. Skär i bitar och njut!