Frukost,  Godis,  Kakor,  Mellanmål

Müslibars med hallon

Hemmagjorda glutenfria müslibars med en god smak av hallon!

Glutenfria müslibars med hallon

Hej på er!

Gissar att det inte bara är jag som står där på morgonen och inser att jag inte kommer hinna äta frukosten hemma idag heller? Och med celiaki är det inte så lätt att köpa sig en frukost – att kunna köpa en macka på pressbyrån när man är hungrig är faktiskt LYX för oss som inte kan 😉

Hur som helst, när jag inte hinner med frukosten eller kanske behöver ett snabbt mellanmål så gillar jag att ha en laddning av de här barsen hemma. Visst finns det glutenfria goda bars att köpa som räddat mig många gånger men de är ju inte jättebilliga tyvärr.

Hoppas du vill testa mina hemmagjorda glutenfria müslibars!

Lycka till! // Linda ♡

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Glutenfria müslibars med hallon

Glutenfria Müslibars med hallon


Ingredients

Scale
  • 2,5 dl glutenfria havregryn
  • 2,5 dl glutenfria flingor av cornflakes typ, tex. Garants ”Flingor med bär”
  • 0,25 dl frystorkade hallon 
  • 0,25 dl farinsocker eller kokossocker
  • 1 dl flytande honung
  • 2 tsk smör
  • 0,tsk vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
  • en nypa salt 
  • 1 dl mörk choklad, gärna chokladknappar men grovt hackad fungerar också

Instructions

  1. Rosta havregrynen i en stekpanna på svag/medelstark värme. Rör om hela tiden och passa noga så de inte brännsvid. Lägg upp i en bakbunke och låt svalna. 
  2. Mät upp smör, honung, farinsocker/kokossocker, vanilj och salt i en kastrull och låt koka upp under omrörning. Låt koka ihop 2-3 minuter. 
  3. Tillsätt flingorna med havregrynen och häll över smörblandningen och rör om. 
  4. Rör sist ner chokladbitarna, vänta tills smeten är helt kall. 
  5. Tryck ut massan i en form, ca 20×30 cm klädd med bakplåtspapper/plastfolie. Skär i bitar och njut! 
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star