Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
glutenfri rabarber kladdkaka

Glutenfri Rabarber kladdkaka


Ingredients

Scale
  • 150 g smör (1,5 dl flytande smör)
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 3 ägg
  • 2 dl maizena majsstärkelse el. glutenfri mjölmix

Topping:

  • 3 dl skivad rabarber
  • 2 msk strösocker
  • kokosflingor/glutenfritt ströbröd till formen

Instructions

  1.  Smält smöret i en kastrull eller mät upp flytande smör i en bunke. Rör ner strösocker, maizena/mjölmix, vaniljsocker och salt.
  2. Tillsätt äggen och rör till en jämn smet.
  3. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform ca 24 cm i diameter (det går bra med en form utan löstagbara sidor också). Smöra formen och bröa med kokosflingor eller glutenfritt ströbröd. Häll i smeten i formen.
  4. Blanda de skivade rabarberna med 2 msk strösocker och strö ut jämnt över kakan.
  5. Grädda mitt i ugnen 20-25 min i 175 grader.
  6. Servera kall med vispgrädde eller glass till.