Efterrätter,  Mjuka kakor

Rabarber kladdkaka

”Rabarber är ju fantastiskt gott, likaså kladdkaka, så varför inte gör en glutenfri rabarber kladdkaka?! Kanongott!”

glutenfri rabarber kladdkaka

Hej hej!

Rabarber är ju så tacksamt och roligt att baka med. Gillar ni rabarber?
Den här glutenfria kladdkakan med rabarber gör garanterat succé! Sååå god!

Du väljer själv hur kladdig den ska vara, kika gärna in i ugnen mot slutet av gräddningstiden och känn med en sticka i mitten hur kladdig den är. Tänk på att kakan inte ska vara helt torr då blir det ingen kladdkaka.

Jag tyckte den var godast kylskåpskall och med en kula glass eller lättvispad grädde till.

Om du är sugen på att baka något mer gott med rabarber kan jag tipsa om en knäckig rabarberpaj (recept HÄR) eller en paj med rabarber och hallon (recept HÄR)-

Lycka till!
/ Kram Linda

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
glutenfri rabarber kladdkaka

Glutenfri Rabarber kladdkaka


Ingredients

Scale
  • 150 g smör (1,5 dl flytande smör)
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 3 ägg
  • 2 dl maizena majsstärkelse el. glutenfri mjölmix

Topping:

  • 3 dl skivad rabarber
  • 2 msk strösocker
  • kokosflingor/glutenfritt ströbröd till formen

Instructions

  1.  Smält smöret i en kastrull eller mät upp flytande smör i en bunke. Rör ner strösocker, maizena/mjölmix, vaniljsocker och salt.
  2. Tillsätt äggen och rör till en jämn smet.
  3. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform ca 24 cm i diameter (det går bra med en form utan löstagbara sidor också). Smöra formen och bröa med kokosflingor eller glutenfritt ströbröd. Häll i smeten i formen.
  4. Blanda de skivade rabarberna med 2 msk strösocker och strö ut jämnt över kakan.
  5. Grädda mitt i ugnen 20-25 min i 175 grader.
  6. Servera kall med vispgrädde eller glass till.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star