Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
glutenfria snökakor spruckna chokladkakor

Gutenfria Snökakor, spruckna chokladkakor


Ingredients

Scale
  • 100 g mörk choklad

  • 50 g mjukt, rumstempererat smör

  • 1,5 dl brunt farinsocker 60 g 

  • 1 dl strösocker

  • 1 ägg

  • 2,5 dl mjölmix, SemperFinmix (130 g)

  • 3 msk kakao

  • 1 tsk bakpulver

  • 0,5 tsk flingsalt

  • 0,25 dl mjölk

  • 0,25 tsk xantangummi


Instructions

  1. Börja med att smälta chokladen genom att govhacka den och sedan smälta över vattenbad. Ställ åt sidan så länge.

  2. Vispa ihop smör, farinsocker och strösocker krämigt med en elvisp.

  3. Vispa ner ägget. Rör därefter ner chokladen med en slickepott.

  4. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke.

  5. Vispa ner mjölken i äggblandningen.

  6. Rör ner mjölblandningen med en slickepott. Smeten är nu tjock och kladdig. Täck bunken med plastfolie och låt vila i kylen i minst 1 timme.

  7. Ta upp degen med en sked och rulla till 18-20 st bollar stora som en valnöt (degen är kladdig och ska vara det men gå att forma, som en chokladbollssmet).

  8. Häll upp florsocker i en skål och rulla bollarna rikligt i florsocker.

  9. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen och grädda i ca 11 min i 170 grader, över & undervärme.

Notes

Förvara i tätslutande burk i kylen!