Lunch,  Sallad

Bovetesallad kalkon och rödbetor

Matig sallad tack vare kokt bovete (naturligt glutenfritttrots sitt namn). Rödbetorna gör sig bra till fetaosten och valnötterna blir pricken över i.

IMG_6255

4 portioner
2 dl helt bovete
6 vatten

ca 350 g skivad kalkon
färdigkokta rödbetor
gul paprika
sallad
fetaost
gurka
valnötter

Mät upp och skölj bovetet ordentligt först i kallt vatten och därefter i jättevarmt vatten (för att få bort ett ämne som kan ge bismak åt det kokade bovetet). Koka upp och låt sedan koka på svag värme i 10 min, ta av kastrullen från plattan och låt eftersvälla i ca 5 min. Häll upp bovetet i en sil och skölj av i kallt vatten.

Skär grönsakerna, strimla kalkonen och tärna feta osten. Lägg upp sallad, bovete, grönsaker, kalkon och fetaost på ett fat och strö över valnötterna – servera!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *