Citronsockerkaka

Ibland kan något så enkelt som en sockerkaka vara fantastiskt gott. Den här sockerkakan blir luftig och god men en fräsch smak av citron.

Smakligt fika!

Till en kaka

75 g smör
1 dl mjölk
3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 dl mjölmix, tex Finax Röd
1 tsk bakpulver
rivet skal från en citron
1 msk citronsaft

Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan. Vispa ägg och socker fluffigt i en bunke. Vänd ner mjölmix, vaniljsocker och bakpulver med en slickepott.
Tvätta citronen och riv skalet med den fina sidan på rivjärnet, pressa ur citronsaften. Tillsätt skalet och saften i smeten.
Smöra och bröa en kakform med hål i som rymmer ca 1 1/2 liter.
Mät upp mjölken och häll ner i kastrullen med smör, låt blandningen koka upp och ta av från plattan. Häll genast ner den varma vätskan i smeten och rör försiktigt – utan att vispa – till en jämn smet.
Häll upp smeten i formen och grädda på nedersta falsen i ca 35 min, 175 grader. Kolla med en sticka att kakan är klar och låt svalna på galler med formen över.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *