Kakor

Daimsnittar

Sega och knapriga glutenfria Daimsnittar som kommer göra succé på kakfatet!

Glutenfria Daimsnittar

Hej hej!

Gillar du också sega kolakakor?
Då kommer du garanterat gilla de här glutenfria Daimsnittarna men knaprig daim som möter sega kolakakor. Mums alltså!

Letar du även efter ett bra recept på glutenfria kolakakor kan jag tipsa om receptet på de som du hittar HÄR

Lycka till! / Kram Linda

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Glutenfria Daimsnittar

Glutenfria Daimsnittar


Ingredients

Scale
  • 100 gr smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 msk ljus sirap
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl (180 g) glutenfri mjölmix, tex Semper Mix, Finax Röd
  • ca 100 g Daim

Instructions

  1. Vispa strösocker, sirap och smör luftigt.
  2. Grovhacka daimen. Mät upp de torra ingredienserna, tillsätt daimen och arbeta för hand ihop till en smidig deg.
  3. Rulla ut degen till 3 längder, platta till med en gaffel och grädda kakorna mitt i ugnen i 10-12 min, 175 grader.
  4. Skär kakorna sneda med en vass kniv medans de fortfarande är varma, de hårdnar när de kallnat.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star