Kakor

Gaffelkaka

Gaffelkaka är en fin liten mördegskaka i all sin enkelhet – det behöver inte alltid vara mer än en härlig liten kaka med smak av vanilj!

Glutenfria Gaffelkakor, ca 30 st beroende på storlek

100 g smör, rumsvarmt
3 dl glutenfri mjölmix, Semper finmix
0,5 dl strösocker
0,5 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker
1 litet ägg, 25 g (alt. 1/2 ägg)

Mät upp alla ingredienser i en bunke och nyp ihop till en deg. Låt vila i kylen 15 min.

Ta fram degen och rulla bollar i lagom storlek som man vill ha på kakorna, lägg på en plåt med bakplåtspapper och tryck till de med en gaffel.

Grädda mitt i ugnen, 175 grader, i 6-8 min (beroende på storlek)

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Gaffelkaka


Description

Gaffelkaka är en fin liten mördegskaka i all sin enkelhet – det behöver inte alltid vara mer än en härlig liten kaka med smak av vanilj!


Ingredients

Scale

100 g smör, rumsvarmt
3 dl glutenfri mjölmix, Semper finmix
0,5 dl strösocker
0,5 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker
1 litet ägg, 25 g (alt. 1/2 ägg)


Instructions

Mät upp alla ingredienser i en bunke och nyp ihop till en deg. Låt vila i kylen 15 min.

Ta fram degen och rulla bollar i lagom storlek som man vill ha på kakorna, lägg på en plåt med bakplåtspapper och tryck till de med en gaffel.

Grädda mitt i ugnen, 175 grader, i 6-8 min (beroende på storlek)

Notes

Kakorna går utmärkt att frysa! 

  • Prep Time: 30
  • Cook Time: 8
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star