Fredags pizza

Ikväll blir det pizza hemma i det Glutenfria Köket, nu var det några månader till och med sen vi åt pizza så barnen blev överlyckliga ?


Glutenfri pizza

Till en långpanne pizza (halvera för en rund mindre pizza):
1 tsk salt
1 tsk socker
16 g jäst
2 msk olivolja
2 dl vatten, 37 grader
5 dl mjölmix, Finax rödSmula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt sedan resten av vattnet, salt, socker och olja. Mät upp mjölet och häll ner allt i degvätskan. Rör om några varv med elvispen avstängd så att mjölet blandas lite, då flyger det inte omkring så mycket, vispa sedan på högsta effekt i ca 5 min.
Smeta ut degen med en slickepott på en bakpappersklädd plåt till en tunn pizza nästan lika stor som plåten. Låt jäsa dragfritt i 20 min, grädda sedan näst längst ner i ugnen, 200 grader i 5-7 min – passa noga den får inte bli bränd! Låt svalna en stund. Öka temperaturen på ugnen till 250 grader. Ha på tomatdås och valfri fyllning och riven ost. Grädda mitt i ugnen 10-12 min.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *