Glutenfri rabarberkaka

Den här naturligt glutenfria rabarberkakan smakar bra med en kula vaniljglass eller en krämig och god vaniljsås – smaklig fika!

100 g smör
2 dl strösocker
2 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 ägg

1-2 stjälkar rabarber (ca 150 g)
0,25-0,5 dl strösocker, mängd beroende på hur syrlig rabarbern är

riven kokos till formen

Smält smöret i en kastrull, eller använd flytande smör (1 dl = 100 g). Tillsätt socker, vaniljsocker, potatismjöl, bakpulver och ägg, rör till en jämn smet.
Kläm fast bakplåtspapper i botten på en springform, 24 cm i diameter, eller klipp ut bakplåtspapper till botten av en ugnsfast form, ca 1 ½ liter, smöra kanterna och ”bröa” rikligt med kokos. Skala rabarbern och dela i hälften på längden, skär sedan i skivor och blanda med strösocker.
Häll kaksmeten i formen och fördela ut rabarbern ovanpå, grädda kakan på andra falsen nedifrån i ca 25 min, 175 grader.

Låt kakan svalna och pudra lätt med florsocker. Servera med vaniljglass, vaniljsås eller lättvispad grädde.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *