Choklad,  Mjuka kakor

Glutenfria nougatrutor

Vem vill inte ha en glutenfri nougatruta??? Eller kanske skulle de heta glutenfria favoritkakor – bara för att de så lätt blir en favorit!

Och det är förresten omöjligt att bara ta en!

Receptet då! De här kakorna finns på Glutenfria Köket sen tidigare men förtjänar verkligen att delas igen.

Till 20-30 bitar
275 g smör/mjölkfritt margarin, rumsvarmt
10 dl havregryn, glutenfri tex Axa eller Semper
2,5 dl strösocker
4 tsk bakpulver
0.75 dl maizena majsstärkelse eller glutenfri mjölmix
0,5 dl ljus eller mörk sirap

250 g nougat (alt. choklad om man inte tål nötter)

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop alla ingredienser utom nougaten och tryck sedan ut smeten i en form (ca 20 x 30 cm) med bakplåtspapper i botten.
Grädda mitt i ugnen i 15 min. Hyvla nougten över den varma kakan och släta till med en kniv. Dela i lagom stora bitar när kakan svalnat.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *