Okategoriserade

Glutenfria pepparkakor

Goda smakrika pepparkakor som är enkel att arbeta med och som barnen enkelt kan baka med. Bästa receptet på tunna, krispiga glutenfria pepparkakor!

Till en sats pepparkaksdeg:

75 g smör

1,25 dl muscovadosocker eller brun farin

2,5 msk ljus sirap

2,5 msk vatten

1 tsk xantangummi

1 msk pepparkakskrydda

3,5 dl glutenfri mjölmix

0,75 tsk bikarbonat

Mät upp vatten, muscovadosocker/farin och sirap i en kastrull. Låt koka upp under omrörning, ta sedan av kastrullen från plattan. Rör ner pepparkakskrydda och klicka i smöret. Låt blandningen svalna.

Blanda ner mjölmix, bikarbonat och xantangummi i smörblandningen och rör om. Lägg degen i en tätslutande burk eller i plastfolie minst ett par timmar men gärna över natten.

Kavla ut pepparkakorna och lägg på plåt. Baka mitt i ugnen i 175 grader i 8-10 min.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.