Baka,  Bullar,  Jul

Sockrade lussebullar i långpanna

Lussebullar i långpanna?! Javisst!

Hur smidigt och hur smart som helst. Smakar precis lika bra som utbakade lussekatter men med en väldigt liten arbetsinsats – enkelt att fixa glutenfritt fika i jul!

Till 12 st bullar

75 g smör

25 g jäst

2,5 dl mjölk

0,5 dl strösocker

0,25 tsk salt

1 pkt saffran 0,5 g

0,5 tsk xantangummi alt. 1 tsk Psylliumhusk

7 dl glutenfri mjölmix (375 g), tex. Finax röd

Smält smöret och häll på mjölken, värm till 37 grader.

Smula jästen i en bunke och häll i mjölkblandningen, rör tills jästen löst sig.

Tillsätt socker, saffran, salt, xantangummi/husk och till sist mjölmixen . Kör 3-5 minuter med elvispens degkrokar eller i en hushållsmaskin. Låt jäsa i 30 min under bakduk.

Klipp bakplåtspapper och lägg i botten på en form, 20 x 30 cm. Knåda ihop degen lätt några gånger och lägg sedan över i formen, tryck ut degen jämnt och skär sedan i rutor 3×4 st. Låt jäsa ytterligare 40 min under bakduk.

Grädda mitt i ugnen ca 15 min i 200 grader. Låt svalna helt.

Pensla bullarna med smält smör och doppa i strösocker.

Bullarna går bra att frysa men vänta med att pensla i smör och sockra tills de är upptinade igen!

Print Friendly, PDF & Email

En kommentar

  • Annelie

    7 dlglutenfri mjölmix- har man leilas e de ju olika mängd för den gula o den blå o Semper har oxå annorlunda mängd? Vilken använde du?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *