Kärleksmums
Alla gillar kärleksmums – snoddas, mockarutor eller vad ni nu kallar dom hemma hos er – hos mig heter de Kärleksmums!
Det här receptet räcker till en ugnsform med måtten 20×30 cm men vill man göra en långpanna (ca 30×40 cm) och bjuda många på kakan så dubblar man bara receptet.
ca 15 st bitar
100 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
2 dl mjölmix
1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk Fiberhusk
1 dl mjölk
Glasyr:
40 g smör
1,5 msk kallt kaffe
2 dl florsocker
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Smält smöret till kakan och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjölmix, kakao, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i smeten med hjälp av en mjölsikt eller sil.
Tillsätt smör och mjölk, rör till en jämn smet.
Lägg bakplåtspapper i botten på en form med måtten 20 x 30 cm, smöra gärna kanterna så släpper kakan lättare, häll i smeten och bred ut jämt i formen.
Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 min, 200 grader. Låt kakan svalna.
Smält smöret till glasyren. Mät upp resten av ingredienserna i en bunke och tillsätt smöret. Bred ut gladyren över den kalla kakan och strö över strössel eller kokos. Skär i rutor.
Blir du sugen på att testa fler av min mjuka kakor hittar du dom HÄR!