Kärleksmums

Alla gillar kärleksmums – snoddas, mockarutor eller vad ni nu kallar dom hemma hos er – hos mig heter de Kärleksmums!

Det här receptet räcker till en ugnsform med måtten 20×30 cm men vill man göra en långpanna (ca 30×40 cm) och bjuda många på kakan så dubblar man bara receptet.

glutenfriakoket.se

ca 15 st bitar
100 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
2 dl mjölmix
1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk Fiberhusk
1 dl mjölk

Glasyr:
40 g smör
1,5 msk kallt kaffe
2 dl florsocker
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Smält smöret till kakan och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjölmix, kakao, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i smeten med hjälp av en mjölsikt eller sil.
Tillsätt smör och mjölk, rör till en jämn smet.
Lägg bakplåtspapper i botten på en form med måtten 20 x 30 cm, smöra gärna kanterna så släpper kakan lättare, häll i smeten och bred ut jämt i formen.
Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 min, 200 grader. Låt kakan svalna.

Smält smöret till glasyren. Mät upp resten av ingredienserna i en bunke och tillsätt smöret. Bred ut gladyren över den kalla kakan och strö över strössel eller kokos. Skär i rutor.

Blir du sugen på att testa fler av min mjuka kakor hittar du dom HÄR!

Print Friendly, PDF & Email

3 kommentarer

  • Anne

    Älskar din blogg och bakar då och då fr dina recept. Har aldrig blivit missnöjd, tvärtom! Tack för allt arbete du lägger ner!
    Vill bara påminna om att strössel kan innehålla gluten. Inte så lätt att tänka på för den som själv inte har celiaki men bakar för ngn annan!

  • Glutenfria Köket

    2 dl strösocker ska man ha också, har uppdaterat receptet – tack för att du uppmärksammade mig! Mvh Linda, Glutenfria Köket

  • Maria

    Vilket socker är de som man ska röra ihop med äggen? Och hur mycket är det man behöver 🙂

    Mvh: Maria

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *