Krämig köttfärsgratäng

Bli inte avskräckt av att det är keso i den här gratängen. Det smakar inte konstigt, jag lovar!

Min lilla dotter älskar keso men rynkade på näsan när hon såg dom vita prickarna i gratängen, men hon tycker det är jättegott och det är numera en återkommande vardagsrätt hemma hos oss.


Till 4 personer

500 g nötfärs
2 dl creme fraiche Franska örter (Arla)
1 dl tomatpuré
1 liten burk keso, ca 240 g
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
salt, peppar, paprikapulver
riven ost

Börja med att hacka lök och vitlök fint. Stek sedan tills löken börjar bli mjuk, tillsätt köttfärsen och stek så att färsen blir finfördelad. Rör ner creme fraiche, keso, tomatpuré och kryddor, låt puttra några minuter. Smaka av och tillsätt mer kryddor om det behövs.

Lägg över köttfärsröran i en ugnsform, strö över riven ost och och gratinera i 225 grader i ca 15 min. Servera med glutenfripasta och grönsaker.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *