Krossad färskpotatis

Tröttnat på klyftpotatis, pommes och kokt färskpotatis till grillat?

Jag med! Kännde att det var läge att testa något nytt – och det är jag över för detta var verkligen jättegott! Testa!

Smaklig måltid!

Till 4 portioner

1 kg färskpotatis
50 g smör
2 vitlöksklyftor
1 msk finhackad persilja
flingsalt (går lika bra med vanligt salt)

Skrubba potatisen men låt skalet sitta kvar, lägg ner i en kastrull med vattnet och låt koka i 10-12 min.

Häll av vattnet och lägg upp potatisen på en plåt eller i en ugnsfast form med bakplåtspapper. Ta en stekspade och truäyck till varje potatis så den bli krossad, men tryck inte för hårt potatisen ska fortfarande hålla ihop.

Smält smöret i en kastrull, pressa ner vitlöken och rör ner persiljan.
Häll lite av blandningen över varje potatis och avsluta med flingsalt.

Gratinera mitt i ugnen i 225 grader i 25-30 min eller tills potatisen fått fin färg.

Servera gärna till grillat kött/kyckling eller kanske till skivad kassler, smaklig måltid!

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *