Choklad

Pain au Chocolat av glutenfri smördeg

Glutenfria Pain au Chocolat som enkelt görs av färdig smördeg.

Hej på er!

Vad gör man om man spontant snubblar över en glutenfri smördeg i butikens kyldisk för halva priset?
Jo man köper den givetvis – och gör glutenfria Pain au Chocolat! Vilken fullträff!

Eftersom man använder färdig smördeg är Glutenfria Pain Chocolat ett riktigt snabbt hembakat fika!
Färdig glutenfri smördeg hittar man i butikens kyldisk eller i frysdisken.

Med tanke på att det finns så många olika varianter på choklad kan man enkelt variera de här franska chokladbröden. Det finns ju allt från hallonchoklad till mintchoklad, ljus- eller mörk choklad eller varför inte blanda några sorter?
Bara fantasin sätter gränser.

Tål man inte ägg penslar man med lite vatten+ sirap så att mandelspånet fastnar.
Det går ju givetvis bra att utesluta både äggpensling och mandelspånet!

Så nästa gång du blir sugen på ett snabbt glutenfritt fika, ska piffa till brunchen lite eller bara blir sugen på något gott tycker jag verkligen du ska testa detta!

Lycka till!
// Linda

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Glutenfri Pain au Chocolat


Ingredients

Scale
  • 1 rulle glutenfri smördeg
  • 16 st rutor valfri choklad, ca 80 g
  • 1 ägg
  • ca 1 dl mandelflarn

Instructions

  1. Rulla ut smördegen och skär till 8 st rektanglar.
  2. Lägg 2 st rutor choklad på smördegens kortsida och rulla ihop från kortsidan, se till att skarven hamnar underst.
  3. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån.
  4. Grädda mitt i ugnen, 200 grader, i ca 12-15 min eller tills de fått fin färg.
  5. Låt svalna och servera ljumna eller kalla.
  • Prep Time: 15 min
  • Cook Time: 15 min
”Dela degen i 8 st rektangulära bitar & lägg på 2 st rutor choklad”
”Pensla med uppvispat ägg & strö över mandelspån”
Redo att serveras! Smaklig fika!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star