Okategoriserade

Polentagröt

En riktig favorit till frukost som är god att äta med sylt och mjölk. Ett perfekt alternativ till mannagrynsgröt som inte är glutenfritt!

Print Friendly, PDF & Email
Skriv ut recept
Polentagröt
Portioner
Portioner
Frukost,  Gröt

Polentagröt

Har alltid älskar mannagrynsgröt och polentagröt är en perfekt ersättare – eller nej det är det inte, bättre till och med! Gröten är väldigt mättande och man står sig länge på den.
Imorse åt jag gröten med en klick hallon & blåbärs sylt och mjölk, men kan även tänka mig att äppelmos och mjölk eller skivad banan, lite hackade nötter och mjölk är gott i också.

Har du inte testat än? Gör det 🙂

1 portion
2½ dl mjölk
3 msk polentagryn
lite salt
lite socker

Koka upp mjölken och tilsätt därefter polentagrynen. Låt sjuda under omrörning i ca 5 min, smaka av med salt och socker.
Servera med sylt och mjölk, äppelmos och mjölk eller färsk frukt – låt fantasin flöda!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *