Polentagröt
En riktig favorit till frukost som är god att äta med sylt och mjölk. Ett perfekt alternativ till mannagrynsgröt som inte är glutenfritt!
Polentagröt

Har alltid älskar mannagrynsgröt och polentagröt är en perfekt ersättare – eller nej det är det inte, bättre till och med! Gröten är väldigt mättande och man står sig länge på den.
Imorse åt jag gröten med en klick hallon & blåbärs sylt och mjölk, men kan även tänka mig att äppelmos och mjölk eller skivad banan, lite hackade nötter och mjölk är gott i också.
Har du inte testat än? Gör det 🙂
1 portion
2½ dl mjölk
3 msk polentagryn
lite salt
lite socker
Koka upp mjölken och tilsätt därefter polentagrynen. Låt sjuda under omrörning i ca 5 min, smaka av med salt och socker.
Servera med sylt och mjölk, äppelmos och mjölk eller färsk frukt – låt fantasin flöda!