Frukost,  Gröt

Polentagröt

Har alltid älskat mannagrynsgröt men tyvärr är ju inte mannagryn glutenfritt och då är polentagröt en perfekt ersättare – eller nej det är till och med bättre! Gröten är väldigt mättande och man står sig länge på den.

Senast åt jag polentagröten med en klick hallon & blåbärs sylt och mjölk till. Kan även tänka mig att äppelmos och mjölk samt skivad banan och lite hackade nötter och mjölk också är gott i till.

Har du inte testat än? Gör det 🙂

1 portion
2½ dl mjölk
3 msk polentagryn
lite salt
lite socker

Koka upp mjölken och tillsätt därefter polentagrynen. Låt sjuda under omrörning i ca 5 min, smaka av med salt och socker.
Servera med sylt och mjölk, äppelmos och mjölk eller färsk frukt – låt fantasin flöda!

Print Friendly, PDF & Email

18 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *