Bullar

Rimbobullar

Idag är som bekant kanelbullens dag! På jobbet bjöds det på bullar idag men tyvärr fanns det inga glutenfria så jag fick snällt se på när de andra gottade i sig (man har vant sig vid sånt nu!), men jag tog igen det genom att kalasa på TVÅ underbart goda Rimbobullar hemma istället 🙂 I helgen blev det äntligen av att baka Rimbobullar!
Hur jag än googlade och letade hittade jag inget recept på glutenfria rimbobullar, så jag tog saken i egna händer och testade mig fram – de blev väldigt goda 🙂 Ett tips är att frysa in dem utan glasyr och istället ha på det en stund innan servering.

20121001-163020.jpg

Till ca 25 st

25 g jäst
2 dl mjölk
200 g smör, rumstempererat
1 msk socker
1 tsk Fiberhusk
360 g mjölmix Finax röd, ca 7 dl

Fyllning:
75 g smör
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker

Pensling:
1 ägg

Garnering:
1 msk vatten
2-3 dl florsocker

Smula ner jästen i en bunke och lös upp med lite av den kalla mjölken, tillsätt sedan resten av mjölken och Fiberhusk och låt svälla i ca 10 min. Klicka ner det rumsvarma smöret, socker och hälften av mjölmixen, kör ihop till en deg och tillsätt resten av mjölmixen lite i taget. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda degen med lätt hand, tillsätt ev mer mjöl om degen känns väldigt kladdig. Kavla ut till en stor fyrkant, ca 40 x 40 cm, dela sedan degen i 25 st fyrkanter, ca 8 x 8 cm. Rör ihop ingredienserna till fyllningen och fördela på degplattorna, vik sedan ihop de fyra hörnen mot mitten och lägg över i aluminiumformar. Låt jäsa under bakduk i 2 timmar. Pensla med lätt uppvispat ägg, grädda mitt i ugnen i 5-7 min, 250 grader.
Rör ihop glasyren och ringla över bullarna när de kallnat.

Print Friendly, PDF & Email

10 Comments

 • Petra

  Tack Linda för ett rintigt bra recept!! Supergoda bullar 🙂
  Det som jag tycker är svårast med glutenfritt är att få degen att jäsa.
  Rimbobullarna hade efter två timmar inte jäst något alls. Men de blev som sagt väldigt goda!
  Får du dem att jäsa?!

 • Glutenfria Köket

  Hej! De glutenfria mjölmixerna innehåller jättelite gluten och är inom gränsväret vad som får kallas glutenfritt, de flesta som inte tål gluten kan äta ersättningsprodukterna medans vissa behöver en naturligt glutenfri kost för att må bra, då undviker man även de glutenfria produkterna. Har ingen uppfattning om hur vanligt det är att man inte tål de produkter som är glutenfria men fråga din kollega eftersom det är väldigt inviduellt. Och vad snäll du är som tänker på henne! 🙂
  // Linda

 • Johanna

  Åh rimbobullar som är så goda! Jag har en fundering över dessa mjölmixer, vi har nämligen en glutenintolerant på jobbet som alltid får så tråkigt bakverk när det vankas fika. Men på mjölmixen från finax så står det ju något i stil med ”innerhåller max 2 mg gluten av 100” eller nå sånt. Är det verkligen glutenfritt då eller är det så lite så ingen känner av det?

 • Aina

  Tack för detta fantastiska recept. Jag är ingen höjdare på bakning med glutenfritt mjöl, men det var både enkelt att göra, arbeta med och dessutom väldigt goda.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *