Saft, sylt & mos

Rödvinbärssylt med hallon

Fantastiskt god sylt med röda vinbär och hallon, passar utmärkt till pannkakorna!

Hej hej!

Hemma hos oss har det blivit pannkaka i alla olika tänkbara former och varianter under sommaren. Sist jag gjorde pannkakor insåg jag att sylten var helt slut, och har man lovat fyra barn pannkakor ja då är det bara att hålla vad man lovat 🙂

Lösningen blev en hemkokad sylt på röda vinbär och hallon, supersnabb att bara koka ihop på 5 min sen hällde jag över i en burk och ställde den i vattenbad för att svalna. Ljummen sylt funkar lika bra!

Blev glatt överraskad av barnens reaktion på sylten – var lite tveksam över om de skulle gilla de röda vinbärena men när ena sonen utbrast ” Mamma den här sylten kan du ju sälja, den var sååååå GOD” – bättre betyg kan man ju inte få!

Hoppas du vill testa sylten och servera gärna till amerikanska pannkakor eller kanske till ugnspannkaka.

Lycka till! / Kram Linda

Rödvinbärssylt med hallon, ca 1 liter

300 g röda vinbär

400 g hallon

400 g syltsocker

Lägg vinbär, hallon och socker i en kastrull och låt koka upp under omrörning. Koka sylten i 5 min.

Skumma sylten och häll upp på väl rengjorda burkar och sätt på locket.

Sylten går även frysa men låt då svalna i kastrullen och häll upp den kalla sylten i plastpåsar.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *