Bärgino

Gino är en tacksam efterrätt där man kan tänka lite efter principen; man-tager-vad-man-haver.
Den här varianten av gino med blandade bär gjorde jag i helgen och det var mycket gott. Tog av de bär vi hade i frysen vilket var blåbär, hallon och björnbär. Ett stort plus är att det är en otroligt lättlagad efterrätt som alla kan göra!

Vi åt efterrätten med vispad grädde och lite extra riven vit choklad men det går lika bra med vaniljglass!

DSC09071

Till 4 portioner
400 g blandade bär
2 msk strösocker
1,5 msk potatismjöl
150 g vit choklad, tex Odense

Värm ugnen till 250 grader.
Blanda bär, socker och potatismjöl, lägg upp i portionsformar eller i en stor form. Hacka den vita chokladen och strö över bären. Gratinera mitt i ugnen i ca 10 min, eller tills chokladen fått fin färg. Låt stå och svalna lite, servera ginon ljummen med vispad grädde eller vailjglass.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *