Fisk,  Pajer

Lax- och spenatpaj

En smakrik paj med lax och spenat. Tummen upp från mig och maken medans 7-åringen gav tummen ner för ”det där gröna”, men laxen gillade hon 🙂

20131010-214847.jpg

Pajskal
150 g smör
5 dl mjölmix Finax (235 g)
2 msk kallt vatten

Fyllning
300 g lax
250 g bladspenat, färsk eller fryst
1 gul lök
0,5 tsk salt
1 krm riven muskotnöt
4 ägg
3 dl mjölk
svartpeppar

Mät upp mjöl och smör i en matberedare och mixa till en smulig massa, tillsätt vattnet och kör ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 27 cm, och ställ in i kylen i ca 20 min. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 min.

Tina spenaten om den är fryst och krama ur vattnet. Skär laxen i kuber ca 2 x 2 cm, finhacka löken.
Fräs spenat och lök i lite smör i en stekpanna, krydda med salt, peppar och muskotnöt, lägg upp på en tallrik. Stek laxen snabbt i lite smör och lägg i pajskalet tillsammans med spenaten.
Vispa ihop ägg och mjölk, häll blandningen över laxen och spenaten.
Grädda pajen mitt i ugnen i ca 35 min, 200 grader.

Print Friendly, PDF & Email

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *