Efterrätter,  Pajer

Rabarber och jordgubbspaj

Här i det Glutenfria Köket går jag i väntans tider – därav den glesa uppdateringen här på bloggen 🙂 Bebisen är beräknad till 14/7 så den kan titta ut när som helst 🙂

Ikväll plockade vi in första rabarberna från landet och av dom blev det en smarrig rabarber och jordgubbspaj.
Hoppas ni alla njuter av det härliga sommarvädret och äter massa gott!

20130709-192824.jpg

4-6 portioner
100 g smör eller margarin, kallt
3 dl mjölmix, Finax
1 msk strösocker

Fyllning
200 g rabarberstjälkar
3 dl jordgubbar
0,5 dl strösocker, ev. mer om rabarberna är sura
1 tsk vaniljsocker
1 msk potatismjöl

Skär smöret i mindre bitar och lägg i en bunke, tillsätt mjölmix och socker, nyp snabbt ihop till en smulig deg.
Skala rabarbern och skär i centimeterstora bitar. Lägg rabarber och jordgubbar i en ugnsfast form. Strö över vaniljsoker och potatismjöl, rör om och strö smuldegen över.
Grädda mitt i ugnen, 225 grader, i ca 30 min. Täck ev med folie om pajen ser ut att bli bränd.
Låt svalna och server med vaniljsås, vaniljvisp eller en kula vaniljglass!

Print Friendly, PDF & Email

One Comment

  • Sandra

    Tack för en väldigt bra blogg.
    Har hittat mycket tips här då min snart 3 åriga son har spannmålsallergi.
    Speciellt ett recept på tårtbotten hittade jag och det ska göras när han fyller år.

    Lycka till med bebisen!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *