Smörgåstårta

Smörgåstårta med lax och Skagenröra

Glutenfri smörgåstårta, 4-6 bitar

18-20 skivor ljust glutenfritt bröd

1 burk Skagenröra (kolla innehållet noga, många innehåller vetestärkelse som inte är glutenfri)

1 frpk rökt lax i skivor

100 g naturell färskost

1 dl creme fraiche, fetare varianten

1/2 citron

salt och svartpeppar

Garnering:

150 g naturell färskost

1/2 citron

machésallad

räkor

baby plommontomater

1 frpk rökt lax

Börja med laxfyllningen, tärna laxen i små bitar och blanda med färskost, cream fraiche, rivet citronskal, salt och peppar.

Använd en springform på 18-20 cm för en rund tårta eller ta fram ett fat att göra tårtan på.

Lägg ut ett lager bröd i botten. Bred på skagenröran. Lägg på ett lager till med bröd och bred på laxröran, avsluta med ytterligare ett lager bröd.

Bred naturell färskost runt och hela tårtan, dekorerar du hela tårtan med machésallad som jag gjort kan färskosten bredas på slarvigt eftersom den inte syns.

Dekorera tårtan med lax, räkor, citron och tomater.

Smaklig måltid!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *