Omelett av rester

Omelett av rester är en toppenbra lunch – här blev två potatisar och pastasåsen med kyckling och bacon en god lunch till mig och maken 👌

Ett bra sätt att minska matsvinnet och ta till vara på rester, finns inga regler för vad som passar i en omelett! 😊

Omelett med tänad potatis, överbliven pastasås med kyckling och bacon toppat med persilja.

Grundrecept omelett, 2 portioner
6 ägg
4 msk mjölk
salt
vitpeppar
paprikapulver
smör att steka i

Vispa ihop ägg,mjölk och kryddor. Värm en stekpanna på medelstark värme, den får inte vara för varm, lägg i smör och låt smälta. Häll på omelettsmeten och sänk värmen ytterligare lite grann.
Lägg genast ner ev. smaksättning som ska vara i omeletten, tex tärnad potatis, tärnad skinka, paprika, lök mm. Låt steka i ca 10 min eller tills ytan stelnat. Lägg ev. på ytterligare ingredienser som tex riven ost, köttfärssås, pastasås, grönsaker mm.
Servera gärna med sallad och bröd.

Print Friendly, PDF & Email

En kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *