Banankaka med choklad

Istället för att kasta de där bruna bananerna i frukskålen som ingen vill ha kan de få nytt liv i en banankaka med chokladbitar – klimatsmart, glutenfritt och gott!!

image

75 g smör
2 1/2 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g choklad
2 1/2 dl glutenfri mjölmix, tex Finax röd
1.5 tsk fiberhusk
1 tsk bikarbonat

Smält smöret och låt svalna. Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.

Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka chokladen. Blanda ihop mjöl, choklad, fiberhusk och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.

Häll blandningen i en form (23 cm) bröad med kokos och gärna med löstagbar botten. Grädda i 30 minuter, 175°C. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig.

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *