Choklad,  Kalas

Barnens glutenfria chokladbollar

Ett säkert kort? Chokladbollar!
Alla älskar väl chokladbollar? ?

Och alla barn som vill vara med och hjälpa till i köket brukar älska att göra chokladbollar, eller så är de kanske stora nog att fixa allt själva och då passar ju chokladbollar ypperligt att baka – ingen ugn att hantera och man får gegga!

Personligen föredrar jag chokladbollar rullade i kokosflingor – vilken är din favorit?

Till 20-25 st glutenfria chokladbollar
100 g smör
3 dl glutenfria havregryn
1 dl strösocker
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1,5 msk mjölk eller kallt kaffe

kokosflingor, pärlsocker eller strössel

Väg upp smöret i en bunke och tillsätt resten av ingredienserna. Knåda ihop degen med händerna eller kör med elvisp. Forma bollar av smeten och rulla sedan i kokosflingor, strössel eller pärlsocker.
Förvara i kyl .

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *