Blåbär och hallon muffins

Till sommarfesten på dagis önskade dottern något gott att ha med i fikakorgen så valet föll på blåbär- och hallonmuffins. Lill-bagaren fick själv sköta rörandet, mätandet och vägandet, och oj vad hon var stolt över att hon kunde själv! Sommarfesten var väldigt lyckad och toppenfint väder fick vi. Muffinsen intogs på picknickfilten i gröngräset i skuggan. Till barnens lycka fick de glass i fiskdammen 🙂
20120526-104015.jpg

12 muffins:
100 g smör, rumsvarmt
2 ägg, gärna ekologiska
2 1/2 dl glutenfri mjölmix, Finax
1 1/2 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk fiberhusk
2 dl blåbär och hallon

Rör socker och smör luftigt, tillsätt sedan ett ägg i taget. Mät upp alla torra ingredienser i en bunke och häll ner i smörblandningen, rör till en jämn smet. Häll upp smeten i muffinsformar, fyll dem till drygt hälften. Lägg på blåbär och hallon. Grädda mitt i ugnen, 225 grader, i ca 12 min.

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *