Blomkålsgratäng

Hemligheten bakom den här goda gratängen är det brynta smöret i såsen,den ger en fantastisk god smak så hoppa inte över det momentet!

Till 4 portioner
1 kg blomkål, färsk eller fryst
4 dl cream fraiche
4 dl vispgrädde
4 dl riven lagrad ost
50 g smör

Bryn smöret i en kastrull på medelstark värme, passa noga så det inte bränns när smöret fått en gyllenbrun färg är det klart, ta av kastrullen från plattan. Tillsätt cream fraichen och vispa ihop, ha till sist i vispgrädden.

Skär den färska blomkålen i bitar och lägg upp i en ugnsfast form. Strö över osten och avsluta med att hälla över såsen. Gratinera mitt i ugnen i 15-20 min, 175 grader, eller tills osten fått fin färg.

Gratängen är god till ugnsbakad lax, skivad kassler eller bara som den är, smaklig måltid!

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *