Bovetesallad, gott till grillat

Testa nått nytt!
Den här salladen med kokt bovete är jättegod och kan varieras helt efter eget tycke och smak.

Bovete är ett glutenfritt frö som trots sitt namn faktiskt är naturligt glutenfritt. Viktigt att tänka på är att skölja bovetet ordentligt först i jättevarmt vatten och därefter i kallt vatten innan det kokas för att få bort eventuella rester av fagopyrin, ett färgämne som finns i bovetets skal och som kan irritera ögats slemhinna.

IMG_6332
Bovetesallad, grillad kyckling, grillad majskolv och en klick färskost med smak av grillad paprika.

2 dl helt bovete
6 dl vatten

Romansallad
Körsbärstomater
Gurka
Fetaost
Paprika

Mät upp och skölj bovetet ordentligt först i kallt vatten och därefter i jättevarmt vatten (för att få bort ett ämne som kan ge bismak åt det kokade bovetet). Koka upp och låt sedan koka på svag värme i 10 min, ta av kastrullen från plattan och låt eftersvälla i ca 5 min. Häll upp bovetet i en sil och skölj av i kallt vatten.

Skär grönsaker och feta ost.
Blanda bovete, grönsaker och fetaost i en skål eller lägg upp på fat, servera!

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *